|Unit 19 A visit to an island|
|http://www.sina.com.cn 2004/10/20 19:33 新浪教育|
理解表格、图表、标志和通告是一种综合的能力训练，其内容包括人口、历史、地理、娱乐、体育等。无论是图表还是通告，其语言都高度浓缩，信息量大。做此类题时， 阅读次数再多也很难得到所有信息，而且项目越多，题目甚至可以涉及任何方面， 因此应先看题，再看表格或通知。具体的步骤为：先对图表或通知有个大概的印象，弄清楚是哪方面的；再看题目， 根据题目要求， 到图表或通知中去查找信息。理解表格、图表、标志和通知的阅读技巧并不多，无须做快速阅读，细读基本上也没有时间或空间顺序。但这类阅读要求要仔细，因为信息点并不完全在主题上，有的可能在标题上，而有的则在标志说明、方向或注解里，所以要认真仔细。
Modern life is impossible without travelling.The fastest way of travelling is by air.With a modern airliner(客机)you can travel in one day to places which it took a month or more to get to a hundred years ago. ①
Travelling by train is slower than by air，but it has its advantages(便利).You can see the country you are travelling through.Modern trains have comfortable seats and dining cars.They make even the longest journey enjoyable.
Some people prefer to travel by sea when it is possible.There are large liners and river boats.You can visit many other countries and different places.Travelling by sea is a very pleasant way to spend a holiday.
Many people like to travel by car.You can make your own timetable.You can travel three or four hundred miles or only fifty or one hundred miles a day，just as you like.You can stop wherever you wish—where there is something interesting to see，at a good restaurant where you can enjoy a good meal，or at a hotel to spend the night.② That is why travelling by car is popular for pleasure trips，while people usually take a train or a plane when they are travelling on business.
①With a modern airliner(客机)you can travel in one day to places which it took a month or more to get to a hundred years ago.
②You can stop wherever you wish—where there is something interesting to see，at a good restaurant where you can enjoy a good meal，or at a hotel to spend the night.无论哪里，你想停就停——在有值得看的有趣东西的地方，在上档次的饭店你可以津津有味地吃东西，或在一家旅馆过夜。
1.From the passage we know the fastest way of travelling is ____ .
A.by carB.by trainC.by airD.by sea
2.If we travel by car，we can ____ .
A.make the longest journey enjoyable
B.make our own timetable
C.travel to a very far place in several minutes
D.travel only fifty or one hundred miles a day
3.The underlined word “They” in the passage refers to(指……而言) ____ .
A.modern trains in the country
B.the travellers on the modern trains
C.comfortable seats and dining cars
D.the slower ways of travelling
4.When people travel on business， they usually take ____ .
A.a train or a plane B.a boat or a train
C.a plane or a car D.a car or a boat
5.How many ways of travelling are mentioned in the passage？
A.Five. B.Six.C.Three. D.Four.
Greenland is the largest island in the world.It is in the north of Europe(欧洲). Near Greenland is another island.It is named Iceland(冰岛).Do you think that Greenland is green and warm? Do you think that Iceland is white with ice? If you do，you are wrong.Not many people live on the big island of Greenland.There are more people in your hometown than those in all of Greenland.① That is because Greenland is not green.Greenland is white.Most of the island is covered(被……覆盖) with lots of ice.The ice covering Greenland is higher than the world's tall buildings.What about Iceland? Is it colder than Greenland? No，it isn't.Iceland has ice， but not so much as Greenland.Iceland has a lot of springs(泉)，and they give out hot water and steam(蒸汽).The weather is not as cold as Greenland.And there are a lot of people who live on Iceland.
①There are more people in your hometown than those in all of Greenland.你家乡的人要比整个格陵兰岛的人多。
1.Where is the largest island in the world？
2.Which is the larger island，Iceland or Greenland？
3.There are fewer people in Greenland than those in your hometown，arent there？
4.What is most of Greenland covered with？
5.Why isn't the weather in Iceland so cold as that in Greenland ？
I love travelling in the country, but I don't like losing my way.I went on an excursion (短途旅行) recently, but my trip took me longer than I expected.
“I'm going to Woodford Green,” I said to the conductor when I got on the bus, “but I don't know where it is.”
“I'll tell you where to get off,” answered the conductor.
I sat in the front of the bus to get a good view of the countryside. After some time, the bus stopped. Looking around, I realized (意识到) with a shock that I was the only passenger left on the bus.
“You, I have to get off here.” the conductor said,“This is as far as we go.”
“ Is this Woodford Green?” I asked.
“Oh, dear,” said the conductor suddenly, “I forgot to put you off.”
“It doesn't matter.” I said,“I'll get off here.”
“We are going to back now.” said the conductor.
“Well, in that case, I prefer to stay on the bus.” I answered.①
①“Well, in that case, I prefer to stay on the bus.”
1. The man liked to travel in the city.()
2. The man's trip took him shorter than he expected. ()
3. The man wanted to go to London.()
4. The man sat in the front of the bus to get a good view of the countryside.()
5. At last the man stayed on the bus.()
The earth moves round the sun，and the (1) moves round the earth.When our part of earth turns to the sun，it is (2).When our part of the earth turns (3) from the sun, it is night.
The sun is (4) bigger than the moon.But sometimes the moon (5) bigger than the sun，because it is much (6) to the earth than the sun.
The sun is very bright.It gives very strong light.The moon looks quite bright，too，but it doesnt give(7) light at all.The light from the moon (8) from the sun.
The moon looks much bigger and brighter (9) the stars.But in fact the stars are a lot bigger and brighter than the moon.They look smaller than the moon because they are (10) away from the earth than the moon.
1. C 由第一自然段第二句话可知C是正确的。
2. B 由第四自然段中的句子“You can make your own timetable.”
3. C 由前句中的“comfortable seats and dining cars” 在下文中用they 代替，故选此答案。
4. A 根据文章的最后一句可知此题答案。
5. D 本文的每一段都提到旅行的方法，只有四种，由此得到答案。
1.It is in the north of Europe.由原文的第二句话可知。
3.Yes, there are.根据原文的句子“There are more people in your hometown than those in all of Greenland.”可知答案。
4.Lots of ice.由原文的句子“Most of the island is covered with lots of ice.”可知本题的答案。
5. Because Iceland has a lot of springs (and they give out hot water and steam).由文章最后的倒数第三句话“Iceland has a lot of springs(泉)，and they give out hot water and steam.”可知本题的答案。
2.F 从句子“But my trip took me longer than I expected.”可知答案。
3.F 根据 “I'm going to Woodford Green”这句话，可以判定这道题是错误的。
3. away。away from表示“离开”。
4. much。 much＋比较级，表示“……得多”。结合句意可知此题的答案。
5. looks。根据句意，此空应填一个谓语动词。因空后是形容词，所以空处应填一个系动词；填look，意为“看上去；看起来”，the moon是第三人称单数，所以空上填looks。
6. nearer。be near to表示“离……近”。此空前是much 句后有than，所以空上填nearer。
7. any。 not any=no,月亮本身并不发光，它是通过太阳光照射出光的。not any light=no light。
8. comes。come from 表示“来自……”。本句主语是light，是不可数名词，相当于第三人称单数，所以填comes。
10. farther/further。因为句子后半部分有than，所以空处要填一个比较级形式。be far away from表示“离……很遥远”。因此，这个空填farther 或further。
There are more people in your hometown than those in all of Greenland.
你家乡的人要比整个格陵兰岛的人多。(见Line 4—5, Passage 2)
The students in our class are more than those in yours.
The weather in Beijing is warmer than that in England.
|【英语学习论坛】【大 中 小】【打印】【关闭】|