|Unit 8 Merry Christmas|
|http://www.sina.com.cn 2004/10/13 10:12 新浪教育|
There was once a man whose name was Clarke.He had a kind heart.He was always ready to help others and to share (分享) with them anything that he had.① He gave away so much to the poor that he was always poor himself.
He was sometimes called Doctor Clarke, for he had studied medicine.
One day a poor woman asked Doctor Clarke to go and see her husband, who was very ill and could not eat.
Clarke did so.He found that the family was in great need.The man had not had work for a long time, but he was not ill.He was hungry because there was no food in the house.
“Call at my room this evening,” said Clarke to the woman, “I will give you some medicine for your husband.”
In the evening the woman called, Clarke gave her a little paper box that was very heavy.
“Here is the medicine,” he said.“Take it and it will be good for your husbands health. But don't open the box until you get home.”②
“What are the instructions for taking it?” asked the woman.
“You will find them inside the box.” he answered.
When the woman reached her home, she sat down by her husband's side, and they opened the box.It was full of pieces of money.And on the top were the instructions:
“TO BE TAKEN WHEN NECESSARY(必要的).”
Clarke had given them all the ready money that he had.
①He was always ready to help others and to share with them anything that he had.他总是乐于帮助其他人，与他们一起分享他所拥有的任何东西。
②Take it and it will be good for your husband's health.But don't open the box until you get home.服下药会对你丈夫的健康有益，但是要在你到家后才能打开这个盒子。
Doctor Clarke was a1man.He was always ready to help the poor.He always gave his2money or things to the others, so he was as3as them.
One day a woman4him that her husband was5badly ill6he could not eat.But the doctor found that the poor man was not ill7hungry, so he said that he would give him some medicine in the8.When the poor woman brought home the box which the doctor gave her and opened it, she found it was9with money.The doctor had given them all10ready money.
There is a oneday holiday in most countries on New Year's Day.The real celebrations (庆贺) for New Year happen on the night before—on New Year's Eve.① There are several interesting customs in the West, and there are many differences from country to country.
Though Christmas is a family gettogether, New Year for some is a time to be with friends too.Parties are most often held to welcome New Year.At such parties, there is food and drink and dancing until the time nears for the coming of New Year.
At midnight, people often say “Happy New Year”to each other.Champagne (香槟酒) is a favorite drink for New Year.In many western countries fireworks (烟火) are let off at midnight, and many people like to make a noise, possibly to drive away bad spirits (幽灵).②
One important song is often sung at New Year—the Scottish (苏格兰) song of Auld Lang Syne(good times long ago).
①The real celebrations for New Year happen on the night before—on New Year's Eve.真正的庆贺新年的活动，开始于新年前的那个晚上——新年前夕。
②In many western countries fireworks are let off at midnight, and many people like to make a noise, possibly to drive away bad spirits.在许多西方国家里，半夜允许放烟火，并且许多人喜欢吵闹，可能是为了赶走坏的幽灵吧。
1.People usually have great celebrations for New Year on ____ .
A.New Year's Day
B.the night before New Year's Eve
C.the night of New Year's Day
D.the night before New Year's Day
2.In the West, New Year is also a time when ____ .
A.friends get together
B.friends write to each other
C.people can have a week's holiday
D.people can go from country to country
3.The word “customs”in the passage means ____ .
4.At midnight on New Year's Eve, western people often ____ .
①hold parties to welcome New Year
②make a noise to drive away bad spirits
③drink with friends or families
④say “Happy New Year” to each other
⑤sing an important French song
⑥let off fireworks
5.This passage mainly talks about ____ .
A.western people drink together on New Year's Eve
B.what western people do on New Year's Day
C.how western people spend their New Year's Eve
D.western people have good time on New Year's Day
Different countries and different people have different manners (礼貌).We must find out their customs (习俗) so that they will not think us illmannered (不礼貌).Here are examples of the things that a person with good education does or does not do.①
If you visit a Chinese family, you should knock at the door.When the door opens, you will not move before the host(男主人)says“Come in, please”.After you enter the room,you would not sit down until the host asks you to take a seat.When a cup of tea is put on a tea table before you or sent to your hands, you will say “Thank you.” and receive it with two hands.Not one hand,or they will think you are illmannered.Before entering a house in Japan, it is a good manner to take off your shoes.In European countries, even though shoes sometimes become very dirty, this is not done.In a Malay house, a visitor never finishes the food on the table.He leaves a little to show that he has had enough.② In England, a visitor always finishes a drink or the food to show that he has enjoyed it.This will make the host pleasant.
①Here are examples of the things that a person with good education does or does not do.这儿有一些受过良好教育的人做或不做的事例。
②He leaves a little to show that he has had enough.他留下一点儿来表明他已吃饱了。
1.Does the writer think it is necessary to know different customs in different countries?
2.When can you enter the room if you visit a friend in China?
3.In which country do you have to take off your shoes when you enter your host's house?
4.Why does a visitor always finish the food at dinner in his friend's home in England?
Santa Claus (圣诞老人) is a very old man who is said to live at the North Pole (北极).He is really fat, always1red, and loves to laugh.He works hard all the year round to make presents and brings them to children at Christmas.
2Christmas Eve, the night before Christmas, always after the children have gone to bed, he3every house.He always comes down the chimney and puts the4under the Christmas tree where the children will find them the next5.Many children6some food out for him because he is working so hard that he might get7.Nobody knows how Santa Claus is able to8all those houses in just9evening.Nobody knows how he is able to get down all those chimneys after all he is quite fat.
Is there really such an old nice man at the North Pole? Maybe not.But every time you give people a present just because you love them, and every time you do a kind thing and every time you say a nice10, then you know that Santa Claus really exists (存在).He is right there within (在……里面) us all.
1.kindhearted。原文第一段第二句“He had a kind heart.”的意思是“他有一颗善良的心。”，此句意思相当于“He was a kindhearted man.”。
9.filled。原文中“be full of”意思同缩写文中的“be filled with”，都表示“装满……”。
10.his。原文最后一句中“…all the ready money that he had”的意思是“他家中所有的钱”，与缩写文中“all his ready money”的意思相同。
言为心声。Ones words reflect one's thinking.
竹篮子打水一场空。Pour water into a sieve.
1.Yes./Yes, he/she does.由第一段第二句可知。
2.After/When the host says“Come in, please.”/After/When the host tells me to come in.由第二段第二句可知。
3.In Japan.由第二段中的句子“Before entering a house in Japan, it is a good manner to take off your shoes.” 可知。
4.Because he wants to show that he likes /enjoys the food.由第二段倒数第二句可知。
2.C。on介词，用于特定之日前。在表示特定之日的“上午”、“下午”及“夜里”都需用on。因此，“Christmas Eve” (圣诞平安夜)前应用on。
8.A。此题中表示“到达”之意只有选项A和选项C是正确的，因be able to后接动词原形，所以选项A正确。
1.He gave away so much to the poor that he was always poor himself.他救济给穷人那么多钱，所以他本人总是很穷。(Line 2， Passage 1)
poor, rich, old, young, blind等形容词前加the常表示一类人，在句中作主语时，谓语动词需用复数。例如：
The young are the hopes of our motherland in the future.年轻人是我们祖国未来的希望。
2.It was full of pieces of money.它(盒子)里面装满了成张的钱。(Line 19， Passage 1)
be full of…意为“装满；盛满……”，意思上相当于“be filled with…”。例如：
The bag is full of books.(=The bag is filled with books.)书包里装满了书。
3.We must find out their customs so that they will not think us illmannered.我们必须了解他们的习俗，以便于他们不会认为我们没有礼貌。(Line 1， Passage 3)
so that 意为“以便于；为了”，引导目的或结果状语从句，常与简单句in order to 或so as to 进行句型转换。例如：
I get up early so that I can catch the early bus.(改为简单句)→
I get up early in order to (=so as to) catch the early bus.
|【英语学习论坛】【大 中 小】【打印】【关闭】|